hårförlängning tunt hår

Har man riktigt tunt hår och vill göra  hårförlängning gäller det välja rätt metod som inte kommer göra att du får ännu tunnare hår än du hade när du väl började med löshår.

Tyvärr är det så att har man gles hårbotten med lite hår och kanske har drabbats av håravfall är startpunkten inte den bästa för att skaffa en hårförlängning, då man behöver ha ett starkt friskt hår för att bära upp en hårförlängning.
Med tunt hår behöver man tänka en extra gång på vilken hårförlängsmetod som väger minst och ger minst påfrestning på ditt egna hår.

Att ha väldigt tunt hår, då menar vi hårbotten som har gles hårväxt, det kan till och med vara så att hårbotten lyser igenom lite lätt.

Att man har tunt hår är ofta inkörsporten till att man skaffar en hårförlängning för att få det hårsvallet man alltid velat ha, därför tänkte vi guida lite inom det.

Nail hair hårförlängning på tunt hår

Kommer ofta i slingor på 1 gram och det en bra normal vikt för den som har normalt tjockt hår, men har man tunnare hår än normalt och låg densitet i hårbotten kan denna mängd vara för mycket för ditt egna hår att bära upp. Det man kan göra då är att antingen dela fästerna och sätta in 0,5 gram slingor som det då blir och istället fokusera på att sätta in fler slingor. Samtidigt bör inte löshåret se onaturligt tjockt ut mot ens egna överhår. Alternativet är att man köper färdiga 0,5 gram slingor, sådan låg vikt på Nail hair slingor brukar dessvärre vara svårare att hitta, 0,8 gram brukar däremot vara relativt vanligt.

När man väl fäster slingorna på håret kan platta fästen vara ett väldigt bra alternativ när man vill förlänga ett tunt hår, sådana fästen ger en lite bredare kontaktyta och tvinnar inte håret på samma sätt. För att få platta fästen behöver man använda sig av en Squizer tång som trycker ut luften ur fästet.

En annan viktig sak är att verkligen följa skötselråden, baserat på startpunkten avgör hur länge du bör ha ditt löshår i. Normalt brukar man ha en Nail hair förlängning i ca 3 månader, men har man tunt hår kan tyngden bli för tung och du behöva byta redan efter 2 månader. Det beror på att medan du har ditt löshår i tappar du det håret du normalt skulle tappa nu i fästet, med tiden är det färre hårstrån som bär upp fästet. Detta är något vi på Hairextensionsgudien märk att många överskrider, det är den största bidragande faktorn till varför människor får slitet hår av att ha löshår.

 

Tunt hår efter extensions

Det finns en del som tyvärr upplever att dom fått tunnare hår efter sin hårförlängning, upplever du att det är så bör du ställa dig frågorna: Skötte jag håret som jag skulle? Var löshåret rätt i satt? Hade jag i det i normal tid? Tog jag ur håret försiktigt? Alla dessa frågeställningar är bidrar till hur håret upplevs efter när man tagit ur håret.

Håret kan kännas förstört efter hårförlängning

Tänk på att ofta har man ca 100gram löshår i en hårförlängning och när man haft i det i en längre period så glömmer man lätt bort hur pass mycket tunnare ens egna hår. Ett bra tips är att ta ett före bild på hur ens egna hår såg ut innan. När du sedan jämför kan du lättare se hur mycket ditt egna hår att vuxit under tiden.

 

Tunt hår microringar

Denna metod skulle vi påstå är den metoden som passar allra minst när man har tunt hår, dels väger ringarna, du behöver ha ganska så tjockt eget hår för att kunna fylla ringen.

Hairextensionsguiden.se
Login/Register access is temporary disabled