Peruker


perukerPeruker

Att använda människohår som peruker går längre bak i tiden än du kanske tror. Ännu tidigare än 1675. Så det är verkligen inte en ny uppfinning. I många gamla kulturer användes peruker för en mängd olika orsaker som mode, solskydd och teater . Egyptierna använde bivax på deras och parfymerade dom. Romarna kunde ibland har ganska komplicerade frisyrer och är bara två av många kulturer . Marie Antoinette var känd för sitt stora välfriserade hår dekorerade med rosetter, fåglar och det var definitivt inte hennes egna hår.

Under vissa perioder i långt bak i historia var peruker mer populärt bland män än hos kvinnor. De var vanligt att manliga monarker som börjat komma upp i åren använde peruker. Efter den franska revolutionen blev frisyrerna lite mer mindre och kvinnor slutade bära peruker. Fortfarande används peruker som tradition av vissa yrken. Kvinnor kunde till viss del använda olika  löshårsdelar till olika stilar, men det skulle inte vara lika populärt förrän på 1950-talet.

Nu på 2000-talet använder vi peruker och det beror inte alla gånger på att vi inte har eget hår utan för att vi vill byta stilar. Det är bara se på Kylie Jenner tex som har ett helt förråd med peruker i olika färger som hon använder sig av.

Denna peruk ser otroligt äkta ut, det ser ut precis som om håret växer ut hårbotten och den har till och med babyhår!

 kylie jenner med peruk

Peruker av äkta hår är det bästa när det gäller att köpa en peruk.

För tjejer och kvinnor som vill byta stil eller kanske få tillbaka det hår de förlorat är bra peruker svaret.

Med Peruker kan du snabbt förändra ditt utseende, för ett speciellt tillfälle, eller för att ha varje dag.

Det finns olika typer av peruker och vi tänkte att vi kan berätta lite kort om dom olika perukerna:

 

Ful lacewig peruk

Full Lace peruker är dyra , men de är väl värt pengarna eftersom de är mer mångsidig och håller längre än traditionella peruker . 
Mer fakta om peruker kommer.

För att välja vilken metod som passar dig bäst rekommenderar vi er att läsa på om vad en hårförlängning är.
Hairextensionsguiden.se
Login/Register access is temporary disabled