Clip on

clip on

Clip on löshår, är en av dom mest vanligaste förlängningsmetoden marknaden, här används varken värme eller lim när man fästa. Bara Klicka i eller klicka ur, för den rutinerade så kan du få långt och tjock frisyr på endast några få minuter!

Löshår med clips brukar kallas Clip on eller Clip in

Se alla olika clips i prisjämförelse
clip in

Olika varianter på Clip on hår

220 gram clip on

 

Standard 125 gram

60 cm clip on #4Billigare clip on


Det är som vanligt när det gäller löshår och hårförlängningar att alla metoder har olika namn fast menar samma sak. Det beror på att vi ibland väljer att använda den engelska termen som är Clip on ”klicka fast” eller  Clip in. Den korta varianten är bara Clips.clip in

 Clips on hårförlängning

Är en metod som består av färdiga löshårsbitar likt en gardin av hår med fastsydda clips på. Detta köps färdigt i ett sett på ofta ca 100-125 gram löshår och finns i många färger och längder. Metoden är skonsam mot håret då det fästs och tas ur

enkelt.

Clip on löshår

Passar dig som vill ha en enkel och tillfällig lösning till vardags eller fest. Ett Clip on löshår sett (en förpackning) brukar oftast innehålla ca 10 olika bitar på runt 100 gram som du kan fördela jämt över ditt huvud. Denna metod är väldigt enkel att använda och rekommenderas till dom som använder löshår för första gången eller till dom som inte vill ha löshåret permanent monterat.

Clip on fästen är oftast tillverkade av metall men har ett tunt hölje av skyddande plast över. Det funderar som ett hårspänne med ”klick-funktion”.

 

Hållbarhet clip on löshår

Löshår med clips har ofta en lång hållbarhet eftersom det kan tas ur när man tränar och sover. Det gör att håret kräver minimalt med skötsel så som tvättning då man inte alltid har det isatt, men vid tvätt rekommenderar vi att du gör en fuktgivande hårinpackning.

Skonsam metod
Metoden är mycket skonsam mot ditt hår hår och mycket enkelt att själv sätta in och ta ur. Det äkta håret kan en enkelt klippas in, stylas, lockas och plattas. Perfekt för att få fylligare längre frisyr.

 

Välja färg på clip on löshår

När du väljer färg ska du välja en färg som är så lik din egna hårfärg och du bör ha ditt över hår lite uppklippt för att undvika få en skarp kant mellan ditt egna hår och löshår.

Löshår med clips hur gör man?

Löshår som är uppdelat flera delar går relativt snabbt att fästa. Det gör man genom att man jobbar i olika lager genom håret. Det gör att slutresultatet blir naturtroget då löshåret blandas in med ditt egna hår. Hårdelarna kommer i olika storlekar och du kan börja fästa den som du känna bäst. Vi tycker ofta att det enkelt att börja med mindre bit i nacken och jobba sig uppåt.

1 del- clipsen, de mindre bitar brukar oftast fästas på sidorna. Var noga med att spara tillräckligt med eget hår för att täcka håret så att löshåret inte syns.

 

Innan insättning: ha helst nytvättat torrt hår när du monterar löshåret med clips så att det fäster bra. Annars kan det glida ur under tiden du använder löshåret. Ett tips är att tupera håret där du ska fästa löshåret för att ge extra fäste. Känner du att löshåret inte får helt fäste kan du också spraya med lite hårspray för att få mer mattare yta.

Tillbehör:
Utöver löshåret behöver du en kam och en tofs/klämma. Kammen använder du för att bena och tupera ditt hår, på det flesta är det bäst att göra linjen/benan strax under öronen. Tofsen/klämman använder du att sätta undan ditt egna hår vid insättningen.

fästa clip on löshår

 

Fästa clips löshår-steg för steg:

  1. Bena ditt hår i en rak linje i bakhuvudet. Börja långt ner på huvudet och arbeta dig uppåt.
  2. Tupera håret där clipsen ska fästas. (Detta för att de ska fästa bättre)
  3. Montera clips-delen, clip-on för clip-on efter linjen. Gräv gärna lite med taggarna på clipsen för att de ska fästa ordentligt.
  4. Bena en ny linje strax ovanför den förra i en rak linje och gör likadant.
  5. Fäst en del clip-on hår på varsin sida av huvudet för att jämna ut hårförlängningen. Se bild nummer 6.
  6. Fäll över ditt egna hår, klart 🙂

Tvätta Clips

Att tvätta löshår med clips går bra. Ett clip on löshår behöver inte tvättas lika ofta som ditt egna hår, då det blir inte lika smutsigt som ditt egna hår. Då clips är inget man har i håret dygnet runt och blir därför inte lika smutsigt. Här köper du hårvård för löshår

Många gånger kan det räcka med att man borstar igenom det och vädrar det lite. Men såklart behöver det tvättas ibland, tex om man stylat det med hårspray och liknande. Försök hålla dig till max 1-2 gånger i veckan!

Tvätta ditt löshår med schampo, balsam och inpackning.
Börja först med att reda ur med en borste innan du börjar tvätta. Blöt sedan ner håret och applicera försiktigt lite schampo genom löshåret. Undvik att gnugga för mycket, det kan skapa onödigt trassel och göra det svårare att reda ut. Har du använt mycket hårspray kan du behöva tvätta två gånger på rad. Lägg gärna i en hårinpackning på längderna och avsluta med balsam, balsam stänger inne fukten.

  • En sak man kan tänka på är att det är kanten högst upp som är sydd på maskin som binder samma ditt clips löshår, den kanten behöver du helst inte påfresta för mycket. För det är när den blir för uppluckrad som tränsen kan börja och fälla hår. Så tvätta mer på längderna där det är smutsigt.
  • När du tvättat färdigt, lägg i produkterna du använder på ditt vanliga hår, som olja, värmeskydd och låt sedan löshåret självtorka på en handduk. Du kan även föna det men låt det värsta vätskan torka ur först. Bäst av allt är alltid att låta allt hår självtorka om man har tiden. Tvätta tex till löshår på kvällen.

clip on löshår bra eller dåligt?

Som med alla hårförlängningar kan allt slita på det egna håret om det görs rätt. Det finns några saker att tänka på när det gäller clip on och det är att detta är ingen hårförlängningsmetod som du har dygnet runt. Du ska därmed inte sova med detta för då kan det slita. Clips är tänk att sättas fast på benade rader och slarvar du med ett kan det hänga ojämt och belasta fel. Du ska inte heller bada med clip on.  Det är inte heller bra att sy på flera lager av löshår på en remsa, det kan bli för tungt för ditt hår och dra ur hårrötter. Använd håret som det kommer, fördelat på små bitar. Har du väldigt tunt fint hår, gles hårbotten kan det vara så att du inte är en lämplig kandidat för denna metod. Sköter du löshåret rätt ska det inte slita!

Löshår clips äkta hår

Äkta löshår är alltid det bästa och det ska då vara  remy hår, det är det håret där alla rötter går åt samma håll och på så vis kommer det inte trassla. Det finns en uppsjö med olika leverantörer med clips och vissa är för billiga för att vara av sådan bra kvalité. Dom flesta clips brukar vara gjorda i antingen asiatiskt löshår, indiskt löshår eller europeiskt löshår.

Sy egna clips med träns

Har du köpt en träns kan du sy klippa tränsen efter egen smak och därefter sy fast små clips. Det är viktigt att ha tålamod och använda sig av stark tråd. Det bör inte heller var för långt avstånd mellan clipsen för att det ska sitta slätt runt huvudet. Sy antingen ett lager träns eller två, mer än så kan bli för tungt för ditt hår. Ha istället fler rader än få tunga.

 

Här kan du köpa Clip on och jämföra priser