hårförlängning tunt hår

Har man riktigt tunt hår och vill göra  hårförlängning gäller det välja rätt metod som inte kommer göra att du får ännu tunnare hår än du hade när du väl började med löshår. Tyvärr är det så att har man gles hårbotten med lite hår och kanske har drabbats av håravfall är startpunkten inte den bästa för dig att skaffa en hårförlängning,. Då man behöver ha ett starkt friskt hår för att bära upp en hårförlängning, särskilt med dom mer permanenta alternativen.

Har man tunt hår behöver man tänka en extra gång på valet hårförlängsmetod och ta det alternativet som väger minst och ger minst påfrestning på ditt egna hår. Att ha väldigt tunt hår, då menar vi hårbotten som har gles hårväxt, det kan till och med vara så att hårbotten lyser igenom lite lätt. Ett tunt hår är ofta inkörsporten till att man skaffar en hårförlängning för att få det hårsvallet man alltid velat ha, därför tänkte vi guida lite om dom det i detta inlägg.

Bra löshår för tunt hår

Det finns som sagt en hel metoder man kan välja på och dom vi rekommenderar mest på tunt hår är tejplöshår premium , mer prisvärt tejp löshår, Nail hair extensions med lägre vikt än 1 gram. Som tillfällig metod kan man ha Clip-on hår och då bör man inte sätta in för många rader och gärna ha endast en rad träns per rad och inte ha dubbelt sytt som det är när man köper färdigt.

Tejp löshår på tunt hår

tejp löshår på tunt hår

Här kan ni se ett exempel på tunna små fästen som passar bra om man har tunt hår, många gånger kommer tejp-fästerna ganska så stora så dom kan du med enkelhet trimma ner dom lite. Så länge det är en bra tejp så bör det hålla, se även till att du trycker en tång över fästet för att säkra upp det. Viktigt att benorna är perfekta med när det sätts in för att minska dragningar på håret.

Nail hair hårförlängning på tunt hår

Kommer ofta i slingor på 1 gram och det en bra normal vikt för den som har normalt tjockt hår, men har man tunnare hår än normalt och låg densitet i hårbotten ( glest växande hår) kan denna mängd vara för mycket tyngd för ditt egna hår att bära upp. Det man kan göra då är att: antingen dela fästerna och sätta in 0,5 gram slingor och istället fokusera på att sätta in fler slingor. Samtidigt bör inte löshåret se onaturligt tjockt ut jämfört mot ens egna överhår som inte är så tjockt.  Ett alternativet är att man köper färdiga 0,5 gram slingor. Nail hair slingor med så låg vikt brukar dessvärre vara svårare att hitta, 0,8 gram brukar däremot vara relativt vanligt.

När man väl fäster slingorna på löshåret på det tunna håret kan platta fästen vara ett väldigt bra alternativ vid förlängning av ett tunt hår. Platta fästen ger dig en lite bredare kontaktyta och tvinnar inte håret på samma sätt som runda fästen. För att få platta fästen behöver man använda sig av en Squizer tång som trycker ut luften ur fästet. Denna metod funkar endast på vissa fästen gjorda av äkta keratin.

nail hair extensions på tunt hår

Här er en bild på platta tunna fästen

Microringar på tunt hår

Denna metod skulle vi påstå är den metoden som passar allra minst när man har tunt hår, dels väger ringarna, du behöver ha ganska så tjockt eget hår för att kunna fylla ringen.

Viktig sak är att verkligen följa skötselråden extra noggrant om man har tunt hår

Ditt hårskick ut avgör hur länge du bör ha ditt löshår i. Normalt brukar man kunna ha en Nail hair förlängning i ca 3 månader. Men har man tunt hår kan tyngden bli för tungt och du behöva byta ta ur håret redan efter 2 månader. Detta beror du tappar eget hår med du har har löshår i. Det är normalt då vi tappar runt 50-100 hårstrån per dag. Dock det håret du tappar sitter nu i fästet som sitter fast i håret. Med tiden är det därför färre hårstrån som bär upp fästet.
Just tiden är något vi på Hairextensionsgudien märk att många överskrider, det är den största bidragande faktorn till varför människor får slitet och tunt hår av att ha löshår i.

Tunt hår efter extensions

Det finns en del som tyvärr upplever att dom fått tunnare hår efter sin hårförlängning, upplever du att det är så bör du ställa dig frågorna: Skötte jag håret som jag skulle? Var löshåret rätt i satt? Hade jag i det i normal tid? Tog jag ur håret försiktigt? Alla dessa frågeställningar är bidrar till hur håret upplevs efter när man tagit ur håret.

Håret kan kännas förstört efter hårförlängning

Tänk på att ofta har man ca 100 gram löshår i en hårförlängning och när man haft i det i en längre period så glömmer man lätt bort hur pass mycket tunnare ens egna hår var innan. Ett bra tips är att ta ett före bild på hur ens egna hår såg ut innan förlängningen. När du senare jämför så kan du lättare se hur mycket ditt egna hår faktiskt har vuxit under tiden.

Viktigt att tänka på: har du tunt hår och inte alltid har haft det. Ett fint hår grundar sig i hur du sköter det, hur du mår samt vilken mat du äter. Glöm inte att ha dessa saker i åtanke med <3

Se en jämförelse sida för tejplöshår du kan köpa

Hairextensionsguiden.se
Login/Register access is temporary disabled