Loop hair extensions

loop hair extensions

Loop hair extensions är en skonsam hårförlängningsmetod som består av individuella slingor av löshår som fästes med en inbyggd microring.

Varje slinga av hår har en borttagbar plastögla, en så kallad Loops. Dess funktion är att förenklar insättningen av löshåret.

loop hair hairextensions

Så här fungerar Loop hair extensions:

Loop hair extensions består av en microring av som är gjord av metall och har en silikon beklädd insida. Varje slinga har en ring med en plastögla, i den drar man in en lagom mängd hår och när ringen dras igenom öglan är ditt hår i mitten av ringen. Därefter så kläms ringen ihop med hjälp av en tång. Det finns anpassade en tänger för microringar. Dessa är ofta är böjda och anpassade efter små microringar samt har en fjäderfunktion för att göra det enklare och snabbare att montera löshåret.

så här fäster man loop hairextensions

Loop hair extensions med microringar:

Säljs i individuella slingor med vikt på 0,5-1 gram/slinga. Det vanligaste är 1 gram och det är smaksak vad man föredrar. Det går ofta åt ca 80-160 gram för att skapa en full hårförlängning.
Som med alla hårförlängningar är det viktigt att ens egna hår går ihop med löshåret, fördel är att ha aningen uppklippt hår innan eller att låta en frisör klippa ihop håret efteråt för att få så naturligt resultat som möjligt.

Hållbarhet Loop hair:

Detta är en permanent metod av hårförlänging som man har dygnet runt, efter ca 2-3 månader kan man flytta upp håret genom att öppna ringen och skjuta upp den mot hårbotten och därefter stänga ringen.

Vem passar Loop hair extensions för?

Det passar dig som vill ha en hårförlängning som är lätt att ta ur, inte kräver värme eller lim. Denna metod är inte lika värmekänslig som andra metoder då fästerna är av metall. Har du tunnare hår bör du välja slingor med 0,5 gram då det är viktigt att ha tillräckligt med eget hår i ringen för det ska sitta bra.

Vissa microringar kan innehålla nickel vilket gör att du som är allergiskt eller reagerar på nickel inte kanske är lämplig för denna metod. 

 

Hairextensionsguiden.se
Login/Register access is temporary disabled