Peruker

Innehåller annonslänkar för rapunzel of sweden
perukerPeruker

Att använda människohår som peruker går längre bak i tiden än du kanske tror. Ännu tidigare än 1675. Så det är verkligen inte en ny uppfinning. I många gamla kulturer användes peruker för en mängd olika orsaker som mode, solskydd och teater . Egyptierna använde bivax på deras och parfymerade dom. Romarna kunde ibland har ganska komplicerade frisyrer och är bara två av många kulturer . Marie Antoinette var känd för sitt stora välfriserade hår dekorerade med rosetter, fåglar och det var definitivt inte hennes egna hår.

Köpa peruker online

Under vissa perioder i långt bak i historia var peruker mer populärt bland män än hos kvinnor. De var vanligt att manliga monarker som börjat komma upp i åren använde peruker. Efter den franska revolutionen blev frisyrerna lite mer mindre och kvinnor slutade bära peruker. Fortfarande används peruker som tradition av vissa yrken. Kvinnor kunde till viss del använda olika  löshårsdelar till olika stilar, men det skulle inte vara lika populärt förrän på 1950-talet.

Nu på 2000-talet använder vi peruker och det beror inte alla gånger på att vi inte har eget hår utan för att vi vill byta stilar. Det är bara se på Kylie Jenner tex som har ett helt förråd med peruker i olika färger som hon använder sig av. Med peruker kan du snabbt förändra ditt utseende, för ett speciellt tillfälle, eller för att ha varje dag.

Köpa din peruk här (KLICK)

kylie jenner med peruk

Denna peruk ser otroligt äkta ut, det ser ut precis som om håret växer ut hårbotten och den har till och med babyhår!

Köpa maskerad peruker och partyperuk

Här nedan finner du butiker som säljer peruker. Välj mellan peruker av äkta hår eller syntetiskt. Väljer du en peruk av högkvalité kan du klippa och styla den till valfri frisyer. Få det hår du alltid drömt om!

  • Partyperuker 
  • Partyperuker 

Peruker av äkta hår är det bästa när det gäller att köpa en peruk.

För tjejer och kvinnor som vill byta stil eller kanske få tillbaka det hår de förlorat är bra peruker svaret.

Dom olika typerna av peruk  

Det finns olika typer av peruker och vi tänkte att vi kan berätta lite kort om dom olika perukerna.

Lace wig peruk

Lace wig peruk är dyrare än vanlig av peruk men dom är värda pengarna då dom är väldigt naturtrogna och mångsidiga. Dom håller betydligt längre än traditionella peruker då dom är oftast tillverkade av äkta hår. Kikar du nära ser det ut som om dom har en hårbotten, därav namnet Lace wig.

Det innebär att det är små knutar med hår som fäst i ett tunt nät och när du bär peruken ser det ut som håret växer ut från din skalp. Denna teknik innebär att du kan styla håret precis som vanligt med olika benor och risken att någon ser att du bär en peruk är liten. En lace wig peruk sluter sig tätt runt ditt huvud och är oftast mått anpassad eller omsydd för passa ditt huvud som hand i handsken. Initialt är första investeringen att köpa en sådan peruk ganska så hög, du behöver även köpa hårvård som är anpassad för den. Men i det långa loppet kommer du ha en peruk som kan hålla i flera år, du kan även fylla på hår och reparera den.

Du kan välja på att ha din Lace wig över hela skalpen, så kallad Full Lace wig eller att delar av den är lace.

Hairextensionsguiden.se
Login/Register access is temporary disabled