Hairtalk vs tejp – vad är egentligen skillnaden förutom priset?

Har du också funderat på vad egentligen som är skillnaden mellan Hairtalk vs tejp? Du är inte ensam, förutom att priset är betydligt högre så är det några saker som skiljer sig dom åt. Enligt varumärket själva. Vi på Hairextensionsguiden har givetvis testat Hairtalk och för få veta om Hairtalk är bättre än vanligt tejplöshår.

Visst det skiljer sig lite åt,  men det unika skulle vi säga är den naturliga strukturen på håret som är inte lika preparerat som så många andra löshårsmärken kan vara. Sedan är fästerna är lite mindre men det kan man klippa ner på vanlig tejplöshår med. Vill du uppnå liknande kvalité välj då alltid premium löshår.

Hairtalk vs vanlig tejp

 • Endast auktoriserade frisörer får gå en Hairtalks utbildning
 • Grundades i Tyskland 2005
 • Finns nu i över 50 länder
 • Består av skonsamma tejpsystemet och sina patenterade fästen

Rabattkod Rapunzel of Sweden 10 % rabatt

gäller vid köp över 500 kr fram till 20200531

>> LUVHAIRSE<< >>HANDLA I BUTIK<<

Se alla rabattkampanjer hos Rapuzel of Sweden

aktuella kampanjer hos Rapunzel of Sweden

 

Patenterade fästen

Kikar man närmre på dom så är det att dom är betydligt tunnare en vanlig tejlöshår fästen. Det du kan göra är att du faktiskt kan trimma ner fästena med en sax om du vill få mindre fästen. Det är tyngden som du fäster i håret som är avgörande på hur skonsamt det är. Mindre fästen kan hålla lite kortare om du har otur men det är skillnad på olika tejp.

Mer om Hairtalk

 • Du kan  ”färga” håret med hjälp av löshåret.
 • Hjälper dig att få en bättre och långvarig styling.
 • Du kan enkelt spara ut ditt hår när du har det i!

Hårkvalitén: Det är jämförbart med en opreparerat Indiskt löshår, det är tunna fina hårtån som passar bra ihop med Skandinaviskt hår.

Priset: är väldigt dyrt, för en 30 cm hårförlängning får du betala runt 5000 kr och vill du har 50 cm så ligger priset på ca 10 000 kronor. En Hairtalk hårförlängning kan du endast göra på salong.

Vi skulle säga att det är minst 50% dyrare än många andra hår. Det går att återanvända håret ett par gånger om man tar hand om det, kvalitén är inte så wow som det sägs så du bör satsa på dyr bra hårvård för ej få ett trassligt hår. Fästerna är även ganska så porösa så det är bra någon annan tar ur håret på dig om du vill kunna behålla dom hela länge.

Nej spara dina pengar och köp något av nedan tejplöshår!

2 Comments
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Add your review
 1. Reply Rebecka juni 25, 2020 at 8:58 e m

  Måste bara kommentera, eftersom jag känner exakt samma sak kring Hairtalk som dig/er…
  Hade keratin när jag hade löshår förut, fästena höll väldigt länge & bra och håret var av väldigt bra kvalité. Men det slet på mitt egna hår & skapade tovor vid botten.
  För cirka 2 år sen bestämde jag mig för att sätta i extensions igen, efter att ha blekt håret och blivit ljus blondin hos frissan, och därmed varit tvungen att klippa mitt egna hår en bra bit då blekning givetvis sliter.
  Men jag är en sucker för långt hår, passar bäst i det. Och frisören jag gick till då använde sig endast av Hairtalk, vilket många salonger verkar göra idag.
  Höll på att ramla av stolen när jag hörde priset! Men jag ville absolut ha extensions och dom använde sig bara av Hairtalk som sagt, och det skulle ju vara såååå fantastiskt och skonsamt. Så jag tänkte jag testar, kommer ju garanterat bli supernöjd med resultatet och håret iaf.

  När jag var klar på salongen var jag superglad, äntligen långt fint blont hår. Och var positivt överraskad över hur små och lätta tejp fästena var, inget obehag och väldigt osynliga.
  Men snabbt började jag komma på andra tankar, och nu efter att ha haft Hairtalk i 2 omgångar, ville ge håret en till chans…Så måste jag säga att jag är så missnöjd.

  Det blir torrt väldigt fort, trots att jag följer skötselråd och vårdar det, har testat både att använda deras egna serie som dom rekommenderar och deras skötselråd under lång period, och även andra produkter som funkar ihop med fästena som jag använder nu och har använt (enbart) i lite mer än 1 år nu. Det sistnämnda har varit det bästa alternativet, deras egna produkter är knappt vårdande alls. Och deras schampo torkar ut min botten ännu mer och är inte bra för mitt egna hår…väldigt uttorkande.
  Håret tovar sig VÄLDIGT lätt, redan från början, återigen trots korrekt vård. Man måste borsta det var 5e minut typ för att det ska se ”perfekt” ut.

  Dessutom hittade jag mörkröda/bruna strån i det ljusblonda löshåret, inget man tänker på i helhet som förstör ”den ljusa blonda looken”, men kollar man nära och noga är det ett och annat mörkt strå i själva löshåret (Ej i mitt egna hår! Inspekterat noga!). Det har varit så både på håret jag hade först & det jag har nu o ska ta ut alldeles snart. Tänkte att det kanske är normalt på ljusblont löshår.
  Men jag har jämfört håret med en tjej som också hade tejp hår men från ett annat märke och var blondin som mig.
  Observera nu att jag hade (då) nyss satt in nytt och fräscht hår, hon hade haft sitt ett tag och hunnit sätta om det 1 gång.
  Hon sa att hon ALDRIG sett det i sitt löshår, och tyckte det var jättekonstigt. Hennes hår var även mjukare än mitt NYA Hairtalk, och hon sa att tejpen sitter jättebra på det hon hade/har. Kommer ej ihåg vilket märke hon hade tyvärr…
  Jo, det är ju det då, som är så oerhört störande. Tejpen är så dålig! Må vara att den är skonsam, kan inte säga för eller emot det, det har inte blivit tovigt vid fästena som det blev med keratin iaf. Lite småtovigt ibland men inget större.
  Men den sitter så dåligt, äntligen har jag hittat en frisör som sätter i det bra så det iaf sitter kvar fram till omsättning. Men tejpen flikar sig så fort & glider halvvägs ned ibland…sett och hört många klaga på att tejpen inte sitter ordentligt, porös som ni säger, väldigt känslig tejp. Det oavsett Hairtalks egna schampo eller annat bra alternativ till det.

  Det är inte värt pengarna alls, det som är synd är att jag så gärna vill ha löshår och nästan alla salonger här i min hemstad använder sig av Hairtalk…😔 Ska kolla upp närmare om någon salong använder sig av andra märken, vill testa micro ringar som metod i stället för tejp. Hört gott om den metoden, vissa som haft tejp säger att dom föredrar micro ringar över tejp, så vill prova iaf.

  Med själva håret och insättning + omsättning blir det en jäkla summa med Hairtalk, och ska man nu betala den summan ska man ha topp kvalité, som håller så länge man följer skötselråden och fästen som sitter på plats som det ska. Och jag vet att många håller med mig och har upplevt samma sak, sen finns det många som prisar håret också. Men jag har gett det mer än en chans nu & det är samma sak, lever inte upp till förväntningarna.

  Blir typ förbannad haha, nej men frustrerande bara, en salong jag gick på tidigare fram till ”min” frisör där blev sjukskriven sa att dom använder sig endast av Hairtalk. För att då får dom rabatt på Hairtalks hår när dom köper in till salongen, om dom har ett avtal med Hairtalk att enbart använda sig av deras hår. Väldigt trist tycker jag, visst ha kvar Hairtalk för dom som vill ha det men ha kvar andra märken känner jag…för vi är många som dels aldrig ens skulle betala det priset (och verkligen inte när man kan få hår av likadan kvalité för mycket billigare), eller som mig inte är nöjd 😔

  Något positivt är ju just att fästena är så osynliga, så Hairtalk passar bra för någon med extremt tunt hår. Så det är ju toppen. Men har du inte väldigt tunt hår, jag själv har ganska tjockt hår och väldigt tätt i botten med strån, så rekommenderar jag inte Hairtalk om jag får säga min åsikt.

  Vill du som kanske orkat läsa igenom min långa kommentar (😂) ändå testa Hairtalk, gå till en frisör som verkligen kan sin sak med insättningen. Jätteviktigt att dom gör EXAKT korrekt för att det inte ska släppa typ direkt.
  Alla frisörer som använder sig av Hairtalk måste ju ha gått en Hairtalk utbildning, vilket är bra att Hairtalk är noga med förstås.
  Men 2 stycken frisörer (ej samma salong) som jag provat gå till, före jag hittade min nuvarande, satt ej i dom bra. Särskilt inte den näst sista jag gick till före min nuvarande som jag gått till sen förra hösten. Flera slingor (4 st tror jag) bara gled ur några dagar efteråt då jag tvättade håret första gången efter isättning/omsättning…frisören skyllde på schampot när jag gick dit för att sätta i dom igen, men jag har använt exakt samma schampo nu i 1 år (hittat ett schampo från Kerastase som funkar med fästena, då Hairtalks egna suger som sagt) som jag använde då, även fast hon satt dit dom igen så lossnade ju massa slingor sen, en vid varje tvätt typ…orkade inte ens gå tillbaka till henne, hon kunde uppenbarligen inte sin sak & skyllde ifrån sig, och hon skulle ändå vara typ ’extra utbildad inom Hairtalk”. Nåja. Dom har inte lossnat när min nuvarande sätter i dom trots samma produkter som sagt 😊 Kan tappa 1-2 slingor precis före det är dax att sätta om, men inte ens det varje gång. Dock är ju tejpen väldigt porös oavsett och det är ju inte frisörens fel.

  Okej nu är jag klar haha. Blev en till artikel till artikeln, i stället för en kommentar på artikeln 😉 Menar inte att vara negativ och kasta skit på Hairtalk som företag så, tycker inte om att sprida negativiteter bara för att. Men jag är en kund kan man ju säga till dom, och har ej fått valuta för alla pengar det handlar om. Gett det mer än en chans som sagt, och jag vill inte att någon annan kastar sina pengar i sjön när dom kan få lika bra eller faktiskt bättre löshår till ett mycket bättre pris. Har du Hairtalk och älskar det så toppen 😊 Tro mig jag ville älska det med tanke på vad det kostat 😅…så jag är inte heller petig & ”letar fel” för att det är dyrt eller nåt.

  Är absolut ingen expert inom löshår och jag är inte en frisör heller. Utgår från egen erfarenhet med Hairtalk, samtal med frisör & även ställt frågor till en välkänd duktig frisör på hennes blogg (Så jag fick info om att korrekt i sättning är SÅ viktig). Plus massa ”research” där folk recenserat Hairtalk/Hairtalk vs andra märken och även pratat med tjejer som använder extensions.

  Hoppas detta kan vara till nytta för någon 💕

 2. Reply hairextensionsguiden juni 25, 2020 at 9:41 e m

  Hej, tack för din kommentar såg du gjorde dubbelt men det är så att jag måste godkänna innan för undvika spam. Det var intressant information du hade att delge och det kan säkert hjälpa många.

  Jag hade ingen aning om att man behövde vara exklusive med Hairtalk och det gör ju att alla inte passar allas budgetar och skapar monopolkänsla. Det kanske går kringgå det, men se tex på Gynningshår hur det trasslar sig och hon har Hairtalk eller på Bianca Ingrossos löshår som inte smälter ihop och ser rätt torrt och slitet ut.

  Personligen har jag haft ”deluxe”kvalité och det höll ett år och det går inte jämföra med detta!

  Jag hade dock inga mörka/röda strån i mitt löshår med Hairtalk men det är ett vanligt problem med blonda hår och det måste väl ändå visa på en slarvig tillverkningsprocess. Fästerna är små, men sköra, tar man bort dom går dom ju nästan sönder. Vad det är för hår? Vanligt indiskt hår, verkar inte vara tempelhår och kan säkert vara från äldre personer med då kvalitén verkar svikta.

  Hls Jennie

Leave a reply

Hairextensionsguiden.se
Login/Register access is temporary disabled