Vårt val!

Föna löshår, hur funkar det?

Att föna löshår är något som funkar bra att göra, men det är då av hög vikt att du har ett löshår som är av kvalité. Som så alltid när du fönar hår behöver du givetvis ha värmeskydd i ditt löshår om du ska föna det. För att spara lite extra på ditt hår så har vi tagit fram några tips. Grunden börjar dock med anpassad hårvård för löshår.

Så fönar du löshår bäst

  • Ett hår ska aldrig vara dyngsurt vara det sig är ditt äkta hår eller löshår. Har du inte testat Microfiber handduk har du missat något. Dessa tunna handdukar absorberar vätska flera gånger om sin vikt och är super bra att ha om du har tjockt hår. Det är en typ av handduk som ofta går under termen ”resehandduk”. Låt alltid ditt hår få bli halvtorrt innan du börjar föna!
  • Spraya i värmeskydd över håret, undvik hårbotten.
  • Hårolja kan du med fördel ha på längderna.
  • När du fönar håret med löshår i bör du blåsa en bit från hårbotten för att inte luckra upp fästena. Värme är något löshår är känsliga för. Har du tejplöshår är det lätt att det glider ur när håret är blött så undvik att borsta när det är som blötast.
  • För att få håret se extra fylligt ut kan du med fördel borsta igenom det med en löshårsborste. Glöm inte att håret är som gummi många gånger som blött, undvik att borta det då.
  • Avsluta gärna din föning med kall luft för få extra glans.
  • Låt håret vila innan du går på med ytterligare värmeverktyg!

Det finns fön vs fön

Personligen tycker jag att det finns inget värre än när man bor på hotell och får använda deras hårfönar, det tar både en evighet och lämnar håret frissigt. Du bör ha i åtanke att det är tiden du utsätter ditt hår som också påverkar hur du sliter på det blir på sikt.

Nu låter jag hård men tex så tycker jag inte att GHD hårfön  inte är så bra om du vill ha det bästa. Undvik allt som är ”billigt” en Ferrari är inte bara dyr för den är snygg, det är för den har en bra motor. Du vill ha en fön med stark motor och som inte låter för mycket. Däremot tycker jag att Babyliss pro är bra ofta när priset är över 799kr och har ordet Pro i sig kan du förvänta dig lite mer kvalité.

 

 

dryer-holder-swirl-1144-144-0002_1 (1)

Hur smidig är inte denna fön-hållare för 149 kr?

Nedan listar vi några favorit fönar som alla har över 2000 watt och som har en vikt på under 0.5 kg. Här kan du se fler fönar.

Parlux hårfön
Deal

Parlux hårfön

Parlux är en hårfön som använts på dom flesta salonger runt om i Sverige och kommer i många härliga färger. Priserna är från 1499 ...

no comments 5 år ago
0

1,499.00kr

-25% BABYLISS PRO HAIRDRYER ULTRA LIGHT RAPIDO ROSE GOLD
Deal

BABYLISS PRO HAIRDRYER ULTRA LIGHT RAPIDO ROSE GOLD

2200 W • Ultralätt vikt: 399g • Turbofunktion • Ultra-snabbtorkande 6,10 g /min = tid och energibesparing • + 25% snabbare - Motorhastighet 22 ...

no comments 5 år ago
0

1,999.00kr 1,499.00kr

BABYLISS FÖN 6611E PRO SILENCE 2200W
Deal

BABYLISS FÖN 6611E PRO SILENCE 2200W

Den torkar snabbt – 110 km/h i vindhastighet och en effekt på 2200W. Denna hårfön är försedd med jonfunktion vilket fönar håret på ett skonsamt sätt ...

no comments 5 år ago
0

799.00kr

Vårt val!

1 Comment
  1. […] att man ska låta löshåret torka av sig själv, men det är inte ofta man har den tiden. Du kan föna håret om du låter håret dras ut på rikligt med fukt med en handduk innan du lägger i värmeskydd och […]

Leave a reply

Hairextensionsguiden.se
Login/Register access is temporary disabled