Skötselråd för löshår

Att följa skötselråd för löshår är avgörande för att få ditt löshår att hålla länge som möjligt. Bra skötselråd kommer bidra till att det hår ser riktigt vackert ut. Det kommer krävas att du tar dig tiden och tar hand om ditt hår men det kommer vara värt.

Här är några steg för steg för komma igång

  1. Börja med att investera i riktigt bra hårvårdsprodukter för löshår och använd dom på rätt sätt.
  2. När man har löshår bör man styla och sköta om sitt hår ännu bättre en vanligtvis.
  3. Det största felet många gör är att dom inte tar hand om löshåret, vilket som i slutändan gör att det egna håret mår ännu sämre.Men tar du hand om håret har du alla förutsättningar att ditt egna hår växter på bra där under. Skötsel av löshår är A och O!

Tvätta löshår

tvätta löshår

Du kan tvätta det som vanligt, men för bästa kvalité både på sitt egna hår och löshår brukar vi rekommendera 2 gånger veckan. Var försiktig när du tvättar, såväl ditt eget hår som löshåret är som skörast när det är blött. Varför inte planera in i din kalender när du behöver tvätta ditt hår?

Kan man föna löshår?

Många säger att man ska låta löshåret torka av sig själv, men det är inte ofta man har den tiden. Du kan föna håret om du låter håret dras ut på rikligt med fukt med en handduk innan du lägger i värmeskydd och olja i håret. Och föna sedan håret nedan för fästningspunkten så inte fästerna blir varma.

Styla ditt löshår

Ett löshår är aldrig fint bara som det är, du måste alltid styla och fixa med det för att det ska se fint ut. Det handlar om att ditt hår och löshåret ska få en relation till varandra.

Hur borstar man löshår?

Ett fint löshår kräver att du borstar håret, det är viktigt att du har olika löshårborstar. Gärna ha en mjuk svinborste eller liknande. Det är viktigt är att borsta över fästerna för att undvika dreads. Vid utväxt separera fästerna med händerna. Borsta alltid håret nedifrån och arbeta dig uppåt, ryck aldrig, se bild nedan.

borsta löshår

Hur undviker man att löshår trasslar in sig?

Mycket hår kan tyvärr innebära att det blir lite trassel, när du ska sova så fläta håret så att du inte ligger och sover på det. Borsta alltid igenom håret det sista du gör på kvällen. Använd endast torrschampo på dom delarna det inte är löshår.

Kan jag bada i pool med löshår?

Här är det olika meningar om man kan bada med löshår, vi säger att det kan man visst. Det gäller bara att ta hand om sitt hår, se till att ditt hår inte är trassligt innan bad, krama sedan ur håret från all vatten tyngd och använd leave-in produkter på standen och avsluta dagen med att göra en inpackning. Pool vatten kan vara väldigt uttorkande för håret.

Vad får man inte göra med löshår?

Slit, dra eller ryck aldrig i ditt hår. Ju sämre du tar hand om löshåret ju sämre kommer ditt egna hår må. Så ta hand om det och var försiktig. Sov inte heller med utsläppt hår.

Förvaring av löshår

När du inte använder till hår se till att ha det i tryggt förvar, här är en praktisk Hair Case , hårväska. Det är smidig klädhängare fast för hår som du kan ta ut och är perfekt när du vill torka ditt löshår. Är även praktiskt när du vill styla det.

Finns det några hårvårdsprodukter jag ska undvika när jag har löshår?

Satsa på att använda produkter som är av hög kvalité, alkoholbaserade produkter kan torkar ut håret. Samma sak med sulfater och parabener, satsa istället på riktigt bra produkter. Du vinner på det i längden! Se hårvård för löshår

 

 

Lycka till 🙂

 

3 Comments
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Add your review
  1. […] Skötselråd för löshår […]

  2. […] Skötselråd för löshår […]

  3. […] Skötselråd för löshår […]

Leave a reply

Hairextensionsguiden.se
Login/Register access is temporary disabled