Färga löshår

Färga löshår

Färga löshår är en inte det lättaste, läs nedan våra råd!

Kan man färga löshår?

Man kan färga löshår om det är av äkta hår, men då många löshår ofta är kemiskt behandlade sedan tidigare (dom flesta hår har varit svarta innan) så rekommenderar vi att man först och främst köper ett löshår som matchar din  egna hårfärg. Men vill du färga håret någon några nyanser mörkare brukar det oftast gå bra.

Om du färgar Nail hair extensions, eller andra löshår med fästen på ,så färga aldrig direkt på fästerna. Det kommer göra att löshåret inte kommer fästa lika bra, samt ev bli porösare.

 

Bleka löshår

Bleka löshår är aldrig riktigt att rekommendera då vi oftast inte vet vilken process håret har genomgått sedan tidigare. Det är lätt hänt att löshåret blir väldigt torrt av en blekning.

Det går självklart bleka löshår men det är förutsatt att det är löshår av finare kvalité. Det ska vare ett löshår utan en silikon hinna på sig. Dom allra billigaste löshåren  ofta har sådant. Har dom det är det svårt för att färgen att få fäste.

Ett Virgin äkta remy hår går alltid att bleka, men det kan ta sin tid att få den nyansen man vill ha. Som alltid med blekning är det bättre bleka med lägre styrka/flera gånger än att köpa det starkaste blekmedlet i butiken.

Är löshåret en någon nyans ifrån va du vill ha, tex du har köpt färg #60 och du är platina själv. Gör hellre en nyansering eller prova med lite silverschampo. Vi brukar alltid rekommendera att i största mån att aldrig bleka ett löshår i onödan.

Vissa löshår kan var så avpigmenterat och färgat att om en ytterligare blekning görs på håret, kan det skadas så pass mycket att det inte går att reparera, det är viktigt att ha i åtanke!

 

Nyansera löshår

En nyansering av löshår brukar fungera utmärkt, då kan man få in en mer kallare/beige lätt-nyans. Man kan även använda sig av färg-inpackningar på löshår.

Det är alltid en risk att färga löshår och det gäller att göra det med full uppsikt. Man får även tänka på att alla garantier på löshår upphör så fort man färgar ett hår. Är man osäker om man kan färga ett löshår man köp kan man alltid lämna in det för färgning hos en frisör. Dock kostar det lite mer.

 

Färga syntetisk hår

Löshår med syntetiska fibrer går tyvärr inte att färga då färgen inte fastnar i håret.

 

Tips för färga löshår

  • För att inte skada fästerna på löshåret – oavsett löshårmetod, så rekommenderar vi att färgning av löshåret sker innan håret sätts i!
  • Hårfärg ska alltid hållas borta från hårets topp, där fästet sitterFärgämnen och dylikt kan skada och lösa upp keratinet (waxet) och tejpen.
  • Använd endast toningar (semi- och demipermanent färg) som kräver låg oxideringsgrad och inte färgar håret på djupet för att behålla hårets struktur.
  • Behandla färgat löshår som allt annat färgat hår. Vänta minst 48 timmar innan första tvätt!

Använd med fördel en hårvårdsprodukt/set med produkter som vårdar och skyddar både färgat hår och löshår.

Färgbomb på löshår

Här nedan listar vi några färgbomber som har fått höga betyg. Färgbomb colour refresh är vårdande inpackning som fräschar upp din hårfärg eller skapa slingor i ditt hår. Med denna är det möjligt att få en nyansering på ditt egna hår samtidigt som den vårdar och skyddar din egna hårfärg. Dessa är inte en hårfärg utan en inpackning med färgpigment.
Tex så innehåller en silverinpackning violetta pigment och passar bra om man vill reducera bort gula toner i sitt blonda/bruna hår. Färgen är inte permanent så man behöver underhålla den!

 

COLOUR CARE COLOUR REFRESH, 0,20 PEARL SILVER
Deal

COLOUR CARE COLOUR REFRESH, 0,20 PEARL SILVER

Vårdande silverinpackning innehåller färgpigment som på ett snabbt och enkelt sätt fräschar upp din hårfärg.  Colour Guard Complex som vårdar och ...

no comments 7 år ago
0
MARIA NILA COLOUR REFRESH, 0.00 WHITE MIX
Deal

MARIA NILA COLOUR REFRESH, 0.00 WHITE MIX

Färgbomb som ger vitare nyans Fräscha upp din hårfärg snabbt och enkelt med Maria Nila Colour Refresh! White Mix använder du tillsammans med valfri ...

no comments 7 år ago
0

149.00kr

Vi hör gärna dina åsikter

Leave a reply

Hairextensionsguiden.se
Login/Register access is temporary disabled