Tejp löshår

tejp löshårInnehåller annonslänkar för Rapunzel of Sweden


Tejp löshår

Tejp löshår; Tape on metoden, Tape hair och Tejp extensions, olika namn samma sak är en väldigt populär hårförlängnings metod. Dels på att det är för att den är väldigt skonsam och att det passar allt från tjockt hår till tunnare hår. Att metoden är enkel att sätta i, ta ur och återanvända är även en bidragande faktor till dess genomslagskraft.

Med tejphår kan man snabbt få en fylligare frisyr med fin längd. Antingen kan du ha det som en helhårstejpförlängning, effektslingor eller som en hårförtjockning.

 10 % rabatt Rapuzel of Sweden

Om du skriver upp dig på nyhetsbrev

>> LHANDLA I BUTIK<<

aktuella kampanjer hos Rapunzel of Sweden

Men vad är en tejp hårförlängning?

En tejphårförlängning är precis som det låter, ett löshår som tejpas fast i håret. Denna metod anses av många vara en av dom mest skonsamma metoderna på marknaden. Det passar extra bra på människor med tunnare hår, då fästpunkterna är väldigt tunn mot hårbotten. Det  ger en nästintill osynliga fästen och Du får en väldigt naturligt resultat!

Kortfakta om tejp löshår

 • Du får långt hår som ger dig ett nästintill osynligt fäste
 • Går enkelt och snabbt att fästa
 • Ser ut som din egen hårbotten och passar dig som är mycket tunnhårig
 • Går lätt att återanvända
 • Perfekt för färgeffekter och hårförtjockning
 • Semi permanent hårförlängning håller ca 2-3 månader
 • Dessa hårförlängningar är osynliga , lättviktig och lätta att underhålla       
 • Kräver inga kemikalier eller värmeverktyg

Att fästa en tejp hårförlängning

Tejp löshår kan utföras i två varianter antingen med färdiga mindre tejp-on bitar eller med en silikonträns med tejp du klipper själv efter behov för att kunna skräddarsy ditt löshår till just din huvudform och dina behov. Dock är den först nämnda metoden den vanligaste varianten.

En färdig tejp löshår bit är normalt ca 2-4 cm breda. Tack vare de platta fästena och den transparenta färgen ger denna hårförlängning nästintill osynliga fästen.

tejp löshår fäste 

Håret finns i många olika färger och du behöver en under, överdel och ditt hår i mellan när håret fästa. Man kan med fördel ha olika färg på delarna för att få slingeffekt.

Vem passar Tejp löshår för?

Dig vill ha en permanent hårförlängning som sitter fast och håller ett tag. Tejphår passar alla men framförallt dig med tunt hår, detta då den speciella fästytan är väldigt tunn och liknar din hårbotten och är lätt att dölja.

Hållbarhet på tejp löshår

Är allt från 4- 6 veckor lite beroende på hur fort ditt egna hår växer samt skötsel. Tape on metoden går att återanvända vilket gör att du kan skapa looken flera gånger om.

Hur mycket tejphår behövs för en hårförlängning?

Det är väldigt individuellt men för dig som vill ha en hårförtjockning brukar ca 60-90 gram räcka. Vid en hel hårförlängning brukar det gå åt ca 100-120 gram. Här brukar man få räkna ihop antal paket noggrant så att man får rätt mängd. Oftast innehåller ett paket 20 gram och då behövs det 5 paket tejphår.

Instruktioner för att fästa tejp löshår

 1. Innan insättning bör ditt hår var torrt och nytvättat innan. Undvik balsam för att tejpen ska få bra fäste och inte glida ner.
 2. Det är fördel att använda ett djuprengörande schampo för extra sträv yta.
 3. Börja med att bena upp håret där du vill ha löshårsdelarna.
 4. Det är viktigt att du använder en pinnkam så att det blir jämt i benorna.
 5. För att montera löshåret, dra av skyddsplasten från tejpen och tryck sedan fast nära hårbotten vid benan du gjort. (viktigt att det inte är för nära så inte spänner)
 6. Det är viktigt att biten är täckt med hår.  Det håret som inte fäst kan man kamma port med pinndelen av kammen då det  ej fäster med för mycket hår. (tänk den mängden som naturligt fastnar i tejpen)
 7. Ta bit nummer två och fäst nästa tejpdel mitt emot den första du monterade. Det är ytterst viktigt att dessa två fästes kant i kant, om det inte gör det kan löshåret börja glina ur.Använd gärna en tång och tryck ihop tejphåret över hela ytan! Se tillbehör.
 8. Repetera tills önskat resultat är uppnått.
 9. Nu ska löshåret härda i 24 timmar så limmet får härda ordentligt.

 

Tips: Olika färger på tejpdelar kan monteras för få önskat färgresultat, två olika färger kan på varandra ge snygg slingeffekt. Att sätta i löshår på sig själv är ganska svårt, det är bäst att be en snäll vän om hjälp!

Skötselråd tejp löshår

Som med alla permanenta hårförlängningar så är det viktigt att fläta håret innan man ska sova. När man har långt löshår är det bra att regelbundet borsta håret för att undvika trassel och tovor, minst morgon och kväll är en bra riktlinje. För minska belastning så håll gärna emot ovanför fästen för att minska påfrestning. Löshår får ingen naturlig fukt från hårbotten så gör gärna en inpackning i veckan och tvätta ca 1-2 gånger veckan helst.
Borsta alltid håret innan tvätt och undvik balsam/hårinpackning vid fästerna då det kan glida ur då. Avsluta alltid med balsam efter inpackning så stänger du inne fukten!

Använd såklart alltid värmeskydd när du plattar, lockar eller fönar håret.

tejp löshår bra eller dåligt

Många tycker att tejp hårförlängning är den skonsammaste metoden. Som alltid beror det på hur pass väl en förlängning är gjord för att det inte ska slita. Många människor som kanske inte kan ha en andra hårförlängningar då som har för tunt hår brukar kunna ha detta. Metoden håller inte lika länge andra förlängningar och bör bytas efter 2 månader. Det kan gör att det kan bli dyrare då man flytta upp fästerna om man sätter i hos en frisör. Metoden är lite svårare att sköta än tex nailhair då denna är mer känslig för värme och fukt.

Fördelarna med tejp löshår

 • Lätt att återanvända
 • Passar på människor med tunt hår
 • Håret fördelar sig väldigt bra i topparna på håret
 • Känns mjukast att sova på om man är känslig
 • Platta fästen som blir nästintill osynliga
 • Det går snabbt att sätta i en hel hårförlängning, under 1 timme
 • Det är enkelt att ta ut hårförlängningen

Nackdelarna med tejp löshår

 • Tål inte värme så bra alla gånger
 • Tränar du väldigt mycket och svettas och tvättar håret varje dag kan denna metod lossna
 • Kan vara svårt att sätta upp håret i en stram tofs utan att löshårsbitarna syns
 • Mindre hållbar än Nail hair extensions. Håret behöver flyttas upp ca varannan månad

 

 

Hållbarhet tejp löshår

Tejp hårförlängning har en hållbarhet på runt 6-8 veckor. Du kan enkelt återanvända ett tejplöshår genom att byta ut tejpen. Du kan köpa tejp på rulle eller färdig klippta tejpbitar.

 

Hur man fäster tejp löshår

Hur man fäster tejp löshår, här är metoden man lägger löshåret under håret likt en sandwich!

Hairextensionsguiden.se
Login/Register access is temporary disabled