Silverschampo på löshår

Silverschampo är perfekt om man har ett blont hår som drar lite åt det gula håret. Genom att använda ett silverschampo på löshår kan man få en kallare färg, då schampot neutraliserar gula nyanser och koppartoner.

silver shampo

Silverschampo gör löshåret riktigt vitt/blont

Det är väldigt svårt att hitta löshår är riktigt vitblond och det beror ofta på att fabrikerna som tillverkar håret oftast bara gör håret till färg #60. För att göra håret ljusare än så kan skada kvalitén. Som tur var kan man nyansera håret några gånger för få den vita kalla looken man eftersträvar 🙂

silverschampo före och efterbild

silverschampo före och efterbild

Hur fungerar Silverschampo på löshår?

Något många har missuppfattat är att silverschampo skulle bleka håret, det är något den det absolut inte gör. Men schampot är till för gråa/reda blonda hår som fått en lite gul ton i sig och som därför vill få bort den och ge håret ett kallare resultat.
Är ditt hår gul-orange kommer inte silverschampo inte hjälpa, då är det i första hand blekning.

Schampot reducerar gula toner i blonda och grå hår med andra ord!

Sliter silver schampo på löshår?

Ja det kan det göra, så man bör använda schampot med varsamhet. Innan man har provat vet man  inte hur vissa löshår reagerar på schampot. Vissa suger åt sig på stört. Det kan om du ha otur bli så att resultatet blir blir att håret blir lila/grått på endast några sekunder. Vi rekommenderar att du gör en test slinga med ditt löshår för att se hur det fungerar!

 

Hur får man bort lila skiftningar i löshåret?

Om håret mot förmodan blir för lila av silverschampot kan man rädda det genom att tvätta med djuprengörande schampo som drar ut färg.

Bra silverschampon

Det finns en uppsjö av silverschampon på marknaden och vissa är bättre än andra. Schampon som är berikade med protein och botaniska komplex brukar vara lite extra vårdande. Det ger ditt hår näring samtidigt som den ser till att stärka både hår och löshår. Vi listar några bra nedan 🙂

Underhålla blont löshår

Man underhålla sitt blonda hår genom att någon gång i veckan använda sig av silverschampo. Är det egna håret redan platinablont tvättar man bara hårlängderna med silverschampo och det egna håret med ett vanligt schampo

Tänk på att användning av silverschampo räknas som en färgbehandling och sker på egen risk.

Steg för steg med Silverschampo

  1. Börja med att blöta ner löshåret.
  2. Fördela silverschampot i löshåret. Börja längst upp (strax nedanför keratinfästena, tejpfästena, tränskanten etc.).Massera in schampot och låt verka ca 30 sekunder. Skölj därefter.
  3. Titta på nyansen. Är den tillräckligt askig/ljus? Avsluta i så fall som vanligt med inpackning därefter balsam.
  4. Om håret inte har rätt nyans. Upprepa behandlingen med silverschampo och låt det verka ytterligare en 1-2 minuter. Kort verkningstid om löshåret bara behöver bli lite ljusare/askigare och den längre tid om löshåret behöver bli mycket mer ljust/askigt. Överdriv inte tiden utan gör hellre flera gånger!

 

Att tänka på:
Olika typer av silverschampo är olika starka och innehåller olika typer av pigment, en del är mer lila och en del är mer blå t ex. så kolla hur det ser ut och anpassa verkningstiden!

 

Maia Nila silverschampo
Deal

Maia Nila silverschampo

  Framtaget ur passionen för fantastisk vård för färgat, blont hår.Tack vare bland annat uppljusande björnbär hjälper detta härliga schampo ...

no comments 2 år ago
0
L’ORÉAL PROFESSIONNEL SERIE EXPERT SILVER SHAMPOO
Deal

L’ORÉAL PROFESSIONNEL SERIE EXPERT SILVER SHAMPOO

Silverschampo som hjälper till att neutralisera de gula tonerna i blont hår samtidigt som hårets fibrer blir mjuka.

no comments 2 år ago
-1
No yellow shampo
Deal

No yellow shampo

Ett neutraliserande silverschampo med djupvioletta pigment, perfekt för minska på gult hårnyans.

no comments 6 månader ago
1

Vi hör gärna dina åsikter

Leave a reply

Hairextensionsguiden.se
Login/Register access is temporary disabled