Så här gör du om träns eller clip-on till Nail hair extensions

Vi fick en super bra fråga nyligen, nämligen hur man kan göra om en träns eller ett gammalt clip-on hår till Nail hair extensions. Det är ett mysterium hur vi på Hairextensionsguiden glömt att blogga om det.

Vi köper ofta på oss massor av löshår i träns och clip-on och med tiden byter vi metod till Nail hair och det kan då kännas onödigt ha hår i ”hårlådan” för flera tusentals kronor. Faktum är att vi har genom åren gjort DIY Nail hair extensions och det blir riktigt bra om man arbetar noggrant inte stressar.

Så här gör du om en träns eller clip-on till Nail hair extensions

Du behöver, en hårträns av något slag, sax, en värmetång, Nail hair wax (helst keratin), en tång. När du tillverkar egna slingor se till att hålla dom kring 0.5-1 gram, överskrid absolut inte 1 gram för det är skadligt tungt för dina hårrötter.Om du har clip-on så börja med att avlägsna clips:en och få en tom träns.

  1. För att håret ska sitta kvar i en träns upptill är det dubbelvikt hår högst upp behöver borstas bort
  2. Ta din träns och klipp av en lagom mängd hår rakt av och ta därefter en kam och kamma bort småhår högst upp där du klippt, det är kritiskt att göra för att få dom att fästa sen som dom vore köpes!
  3. Ta en liten bit wax och lägg på värmetången och ta därefter tången och kleta in det rejält mellan alla hårstrån högst upp där du klippte. (detta säkrar upp att du inte kommer fälla löshår hela tiden)
  4. Ta en till liten bit till wax och lägg på och smält ihop på ena sidan kläm gärna med en kall tång. För ej få för stora fästen så klipp färstet till normal storlek, vi brukar göra det till ett litet u-form som det är med köpes.
  5. Upprepa tills du är klar!

Gör du på detta vis kommer du ha ett DIY Nail hair extensions som kommer sitta som berget!

Bilder kommer inom kort.

Här kan du köpa fler tillbehör till löshår du kan tänkas behöva 

värmetång svart
Deal

värmetång svart

Smälter nailhair och keratinvax fästen, ergonomisk värmetång med 1 års garanti.

no comments 5 år ago
0
Värmetång rosa
Deal

Värmetång rosa

Smälter nailhair och keratinvax fästen, ergonomisk värmetång med 1 års garanti.  

no comments 5 år ago
-2

Hairextensionsguiden, skribent: Jennie
Vi hör gärna dina åsikter

Leave a reply

Hairextensionsguiden.se
Login/Register access is temporary disabled