Kollagen kan förbättra din hårväxt

Kollagen är en viktig komponent i din hud och ett tillskott av kollagen kan stärka huden, såväl som för elasticitet och återfuktning. När du åldras producerar din kropp mindre kollagen, vilket leder till torr hud och bildning av rynkorDin kropp producerar naturligt kollagen men du kan konsumera det genom kostkällor som kycklingskinn och fiskskinn samt kollagentillskott. Orala kosttillskott och kollagen produkter som ansiktskrämer är populära för att behandla tecken på åldrande som rynkor, förlust av hudens fuktighet och ledvärk.

Fungerar kollagen? 

Vissa studier visar att att ta kollagentillskott i flera månader kan förbättra hudens elasticitet (d.v.s. rynkor och strävhet) samt tecken på åldrande. Andra har visat att intag av kollagen kan öka tätheten i ben som försvagas med åldern och kan förbättra led-, rygg- och knävärk.

Kollagen och tunt hår

När kollagen avlagringar i hårbotten minskar på grund av ålder, så kan kollagentillskott , som tex kollagenpulver hjälpa dig att kompensera skillnaden och hålla få ditt hår att växa bättre pga av det förbättrade förutsättningarna. Just pulver är smidigt då du kan tillsätta det i juice, smoothies.Kollagen kan ger också mer volym till håret, vilket håller det friskt och glänsande på grund av den stadiga produktionen av talg, eller oljorna som finns i håret och hårbotten.

 

Summering:

Kollagen är det mest förekommande proteinet i människokroppen, och det hjälper till att bygga upp och reparera ben, senor, ligament, muskler, hår och hud, inklusive hud på hårbotten. Vissa studier har visat att att ta kollagen förbättrar hårväxten.

Hairextensionsguiden, skribent: Jennie
Vi hör gärna dina åsikter

Leave a reply

Hairextensionsguiden.se
Login/Register access is temporary disabled